EU KONSULENT TIL BRUXELLES

15/05/2014

Kan du skaffe fagbevægelsen indflydelse i EU?

Som leder af Dansk Fagbevægelses EU-sekretariat i Bruxelles kan du være med til at sætte en politisk dagsorden og sikre godt 1,7 million danske lønmodtagere indflydelse i EU. Det  forudsættes, at du har dokumenteret erfaring med politisk interessevaretagelse, meget gerne i EUsystemet.
Vilkårene for lønmodtagerne på det danske arbejdsmarked bliver i stor stil påvirket af EU. Derfor har LO, FTF og Akademikerne besluttet pr. 1. august 2014 at etablere et EU-sekretariat som fælles spydspids i EU-systemet.

Nu søger vi en leder af EU-sekretariatet, der med base i Bruxelles kan sikre driften af sekretariatet og i samarbejde med politikere og konsulenter fra Danmark kan stå for interessevaretagelsen i forhold til de politiske aktører i Bruxelles.

Dine opgaver som leder af fagbevægelsens EU-sekretariat bliver bl.a.:
  • Ansvarlig for sekretariatets virksomhed og personale med ansvar over for bestyrelsen samt danske og belgiske myndigheder.
  • Drive fælles interessevaretagelse overfor EU´s institutioner og den samlede europæiske fagbevægelse (EFS) samt understøtte medlemsorganisationernes arbejde på prioriterede områder.
  • Overvåge den faglige og politiske diskussion i EU samt arbejdet og de langsigtede planer I EU´s institutioner – og vurdere og videregive information til LO, FTF og Akademikerne.
  • Holde kontakt med og udvikle samarbejdet med andre faglige repræsentationer i Bruxelles og samarbejde med den danske EU-repræsentation og andre danske organisationer m. fl.
  • Afholde månedlige møder med sekretariaterne i LO, FTF og Akademikerne.

Du skal have en relevant akademisk eller faglig uddannelse. Du skal have politisk tæft, forhandlingsevner, være god til tal, have en bred viden om samfundsforhold med vægt på EU – og du skal have et bredt netværk blandt eksperter, organisationer og beslutningstagere i Danmark og i Bruxelles.
Kendskab til fagbevægelsen vil være en fordel. Det forudsættes, at du opretholder belgisk bopæl under ansættelsen.

EU-sekretariatet bliver fælles talerør for alle LO’s, FTF’s og Akademikernes i alt mere end 1,7 million medlemmer – fra ufaglærte og professionsuddannede til universitetsuddannede.

Ansøgningsfrist 10. juni

Vil du vide mere om stillingen, kan du kontakte

Direktør i FTF Jens Kragh
på tlf. 40 40 88 02
email jekr@ftf.dk

Afdelingschef i LO,
Stephan Agger
på tlf. 51 32 25 56

email sag@lo.dk

Skriftlig ansøgning skal sendes til
FTF, Niels Hemmingsens Gade 12
Postboks 1169
1010 København K
eller pr. mail til chni@ftf.dk

Printervenlig version i PDF

Comments are closed.